12. Festival vin in oljčnega olja Šempas 2018
– Več kot 200 odličnih vin iz cele Slovenije
– Predstavitev in pokušina oljčnih olj
– Pokušine, predstavitve, delavnice
– Kulturni program
Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s KS Šempas prireja že dvanajsti Festival vin in oljčnega olja Šempas. Vabljeni 25. in 26. marca 2018 v dvorano Kulturnega doma Šempas. Dvodnevni festival ponuja prijetno druženje z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami. Na njem se vsako leto predstavljajo vinarji iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel ter oljkarji. Festivalsko dogajanje bodo spremljali strokovni referati in vodene degustacije.
Festival razvija kulturo pitja vina in vzpostavlja nove možnosti za druženje s pridelovalci in ljubitelji vin.
Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Šempas
VABI
na odprtje 12. Festivala vin in oljčnega olja Šempas – Žlahtna dediščina Slovenije,
druženje z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami,
ki bo v nedeljo, 25. marca 2018, ob 15.00, v Kulturnem domu v Šempasu.
PROGRAM OB ODPRTJU
Pozdravni govori:
• Matej Arčon – župan Mestne občine Nova Gorica
• Črtomir Špacapan – predsednik Turistične zveze TIC Nova Gorica
• Ana Bric – Vipavska vinska kraljica
Predstavitev festivala vin:
• Dejana Baša – someljejka III. stopnje in vodja projekta, Turistična zveza TIC Nova Gorica
Podelitev priznanj za najboljša oljčna olja Goriškega oljkarskega društva.
Kulturni program: Marko Hatlak
STROKOVNI PROGRAM FESTIVALA
Festival vin in oljčnega olja Šempas, bo odprt v nedeljo, 25. marca, od 15. do 21. ure, ter se bo nadaljeval v ponedeljek, 26. marca 2018, od 15. do 20. ure. Odvijal se bo po naslednjem programu:
Nedelja, 25. marec 2018
• 17.00: delavnica Kako nadgradimo hrano z oljčnim oljem – Milena Bučar Miklavčič, Inštitut za oljkarstvo UP ZRS
• 18.30: delavnica Veliki pok: pečkina olja in kaša – Toni Gomišček, publicist s področja enogastronomije in Marjetka Plesničar
Ponedeljek, 26. marec 2018
• 10.00: GoGourmet kuharska delavnica Kuhanje z divjo hrane Goriške – Marko Pavčnik, kuharski mojster. Delavnica bo potekala v Restavraciji Mama na Ajševici. Pripravljata jo Turistična zveza TIC Nova Gorica in Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica – sekcija gostincev. Delavnica je plačljiva – obvezne prijave: tzticng@siol.net.
• 17.00: delavnica Poslušajmo, okušajmo, spajajmo: predavanje Užitne divje rastline Goriške – Dario Cortese, poznavalec divje hrane, okušanje jedi na delavnici Divja hrana Goriške – Marko Pavčnik, kuharski mojster, in spajanje na delavnici Vino v objemu narave – Ivan Peršolja, predsednik Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije.
Vstopnina je 15 evrov.
Več informacij in prijava na delavnice: tzticng@siol.net, t: 05 330 46 00, www.festival-vin.si.
Pridružite se nam 25. in 26. marca 2018 v Šempasu!